Medisch

De Quadrivas therapie is ruim inzetbaar, door de specialistische grepen zijn wij instaat het weefsel te openen voor optimale doorbloeding. Het is een diepe massage die het vatenstelsel aanspreekt. Bloedvaten worden getraint en de doorbloeding gestimuleerd. De bloedvaten worden weer soepel en herstellen zichzelf volledig. Het lichaam komt weer in goede conditie en kan zichzelf weer herstellen. De methode is een fantastische manier om iemand bijvoorbeeld voor te bereiden op een operatie, want hoe beter de doorbloeding voor een operatie, hoe groter de kans op spoedig herstel. Ook willen wij adviseren na een operatie zo snel mogelijk te starten met de Quadrivas therapie, want ook daarbij geldt, hoe eerder de doorbloeding opgang is hoe sneller het herstel.

Meer weten over Quadrivas?

Word je van het kastje naar de muur gestuurd? Weet je huisarts geen raad met je klachten. Of heb je al vanalles geprobeerd zonder resultaat? Informeer dan eens naar Quadrivas Therapie:

Doorbloeding

Bloed voert zuurstof en voedingsstoffen aan naar de cellen overal in het lichaam. Op de terugweg neemt het bloed allerlei afvalstoffen mee naar de lever en nieren zodat die afvalstoffen via de urine en ontlasting kunnen worden uitgescheiden. Leeftijd, eetgewoonten (verkeerde vetten en teveel suikers), te weinig beweging en aangeboren zwakte van de bloedvaten zijn er vaak de oorzaak van dat de doorbloeding, vooral in de haarvaten bij de organen, gewrichten en in de ledematen, vermindert. De bloedvaten verliezen hun elasticiteit en er zetten zich vetten af tegen de binnenkant van de vaatwand. Dat maakt de doorgang voor het bloed nauwer. Vooral vrouwen, merken dat in de benen. Die voelen dan gauw moe, pijnlijk en zwaar aan. Ze ontwikkelen overgewicht, cellulite, krijgen last van rusteloze benen en in ernstige gevallen ontstaan lymfe-oedeem, lipoedeem of spataderen. Of ze ontwikkelen ernstiger vormen van vasculaire insufficiëntie. Het is dus van levensbelang dat we onze bloedvaten zoveel mogelijk soepel en schoon houden. Een zeker verlies van elasticiteit en flexibiliteit komt onvermijdelijk met de jaren.

Doorbloedings klachten

Word je niet blij van een dagje winkelen? Kun je moeilijk lang staan?  Heb je het gevoel dat er duizenden mieren door je benen lopen? En kun je ’s nachts niet slapen vanwege de kramp in je benen? Heb je al van alles hebben geprobeerd om de conditie in je benen te verbeteren of om af te vallen op specifieke plekken (benen, billen en buik)? Of heb vaak last van terugkerende klachten, zoals lage rugpijn of rusteloze benen. Dan is er waarschijnlijk iets mis met je doorbloeding en daar is een oplossing voor.

Bloed voert zuurstof en voedingsstoffen aan naar de cellen overal in het lichaam. Op de terugweg neemt het bloed allerlei afvalstoffen mee naar de lever en nieren zodat die afvalstoffen via de urine en ontlasting kunnen worden uitgescheiden.

Lees meer

Lipoedeem

Daar sta je dan… je hebt net gehoord dat je lipoedeem hebt. En nu? Wat nu? Wat is het? Wat doe ik er aan? Wat kun je er aan doen? Sporten werkt niet, lijnen werkt niet. Die benen blijven dikke pootjes. Maar erger nog de pijn wordt ook niet minder.

De Quadrivas therapie richt zich op de doorbloeding. Het gezond maken van de aders. Onze theorie erachter is dat veneuze insuffiecentie veel vrouwen al op jonge leeftijd treft. De aders schieten te kort, er is onvoldoende afvoer van afvalstoffen. In de pubertijd onder invloed van hormonen ontstaat er een ‘stoornis’ in het vetweefsel van de benen. De insuffientie zorgt voor een verstoring van de stofwisseling in het getroffen gebied.  Daardoor  is ook de afvoer van vocht via de lymfevaten niet optimaal. Vet en vocht worden opgeslagen en zorgen voor onderhuidse ophopingen.

Lees meer