Lipoedeem

Daar sta je dan… je hebt net gehoord dat je lipoedeem hebt. En nu? Wat nu? Wat is het? Wat doe ik er aan? Wat kun je er aan doen? Sporten werkt niet, lijnen werkt niet. Die benen blijven dikke pootjes. Maar erger nog de pijn wordt ook niet minder.

De Quadrivas therapie richt zich op de doorbloeding. Het gezond maken van de aders. Onze theorie erachter is dat veneuze insuffiecentie veel vrouwen al op jonge leeftijd treft. De aders schieten te kort, er is onvoldoende afvoer van afvalstoffen. In de pubertijd onder invloed van hormonen ontstaat er een ‘stoornis’ in het vetweefsel van de benen. De insuffientie zorgt voor een verstoring van de stofwisseling in het getroffen gebied.  Daardoor  is ook de afvoer van vocht via de lymfevaten niet optimaal. Vet en vocht worden opgeslagen en zorgen voor onderhuidse ophopingen. Door het slechte afvoersysteem zien we de klachten groeien. Met de quadrivas therapie richten we ons op het schoonmaken van de vaten. Doordat deze weer in top conditie komen verdwijnt het lipoedeem.

De therapie heeft zich inmiddels bewezen en we durven te zeggen dat stadium  1 en 2 volledig omkeerbaar zijn en stadium 3 voor 50 tot 80%!

 

Meer weten over Quadrivas?

Word je van het kastje naar de muur gestuurd? Weet je huisarts geen raad met je klachten. Of heb je al vanalles geprobeerd zonder resultaat? Informeer dan eens naar Quadrivas Therapie:

Kenmerken lipoedeem

Door de slechte afvoer van vet, vocht en afvalstoffen krijg je lelijke onderhuidse ophopingen. Daarmee krijg je de vorm van een ouderwetse rijbroek, met een  bloezend randje boven de enkels maar slanke voeten. Ook de bovenarmen kunnen aangetast zijn.

Overgewicht versnelt en vergroot de gezondheids risico’s. Afvallen lukt haast niet. Je kunt klachten hebben als verzwakte spierkracht en vermoeide ‘dove’ benen. De benen zijn pijnlijk en je krijgt snel blauwe plekken. En zijn de benen erg droog en grauw van kleur. Lipoedeem komt bijna alleen voor bij vrouwen en begint met de pubertijd en kan verergeren onder invloed van hormonen. Het is van belang dat lipoedeem zo vroeg mogelijk wordt ondekt, dan worden de beste resultaten bereikt en worden compilaties of verergering tegen gegaan. Hoe eerder je weet dat je lipoedeem hebt, hoe groter de kans op totaal herstel!