Over ons

Als kind wist ik al dat mijn benen anders waren dan die van vriendinnetjes. Ik gooide het er altijd maar op dat ik teveel van lekker eten hield of dat ik een andere bouw had. Later vroeg ik aan de huisarts waarom mijn benen zoveel dikker waren dan die van andere meiden. Ik sportte toch en at gewoon gezond. Oh zei hij, je houdt gewoon wat vocht vast. Beentjes omhoog en minderen met zout. Dus ik met de benen omhoog en volledig zoutloos. Dit hielp natuurlijk helemaal niets! Dus ging ik lijnen en sporten en sporten en lijnen en nog meer sporten en nog meer lijnen. Maar mijn benen bleven dikke pootjes. Ik dacht altijd dat ik misschien toch niet streng genoeg was geweest. Maar omdat leven op 3 strengen bleekselderij mij volledig opbrak heb ik me er maar bij meer gelegd dat ik gewoon dikkere benen had dan de rest van Nederland.

Mijn zoektocht naar de oplossing voor mijn lipoedeem klachten

Tot ik tijdens een roller derby training heel hard viel en mijn enkel gewricht ‘plop’ zei. Met een flinke blessure ging ik naar het ziekenhuis en uiteindelijk naar de fysiotherapeut. Die stelde wel 100 vragen over mijn benen en uiteindelijk zei hij; Ik denk dat jij een vorm van Oedeem hebt en misschien zelfs wel de ergste vorm; Lipoedeem. Hij wist er het fijne niet van maar zijn vrouw wel en als ik wilde kon ik bij haar een afspraak maken. Dat gedaan natuurlijk en toen ik thuis was ging ik meteen googlen. Bij de eerste foto herkende ik mijn benen, maar ook de kenmerken. Mijn benen waren droog, grauw en pijnlijk, na inspanning snel moe en behoorlijk buiten proportie.

En daar ging ik, steunkousen, lymfapress, naar de huidtherapeut en nog meer van dat wat eigenlijk niets doet. Ondertussen zocht ik verder en tijdens mijn zoektocht kwam ik uit bij de Quadrivas Therapy. Ik maakte een afspraak voor een intake en een behandeling bij Alyna (owner en founder). En na die eerste behandeling voelde ik meteen, dit doet wat, dit voelt goed en het gaf meteen verlichting! Mijn benen voelde een stuk minder gespannen en het leek wel of ik op wolkjes liep!  Dus stak ik mijn centjes in de opleiding want dit moet voor iedereen toegankelijk zijn!

Meer weten over Quadrivas?

Word je van het kastje naar de muur gestuurd? Weet je huisarts geen raad met je klachten. Of heb je al vanalles geprobeerd zonder resultaat? Informeer dan eens naar Quadrivas Therapie:

Gezond van geest.

Wat heb je nodig om lekker in je vel te zitten en hoe bereik je dat? Wandel af en toe eens lekker door onze mooie natuur, of ga naar de yoga, gooi dat hoofd eens even helemaal leeg.  Zorg voor een ontspannen hoofd, creëer rust en balans, ga lekker bewegen want een gezond lijf en een gezonde geest gaan hand in hand.

 

Gezonde brandstof.

Gezond eten is heel belangrijk voor een gezonde levensstijl en behoud van een gezond gewicht. Val niet terug in oude gewoonten, maar blijf de gezonde gewoonten voortzetten. Eet gevarieerd en kies voor gezonde producten. Daarnaast mag je zeker af en toe iets lekkers. Je kunt er bijvoorbeeld een gezonde variant van maken.

 

Lekker bewegen.

Beweging houdt je spieren en gewrichten soepel. Daarnaast zorgt sporten voor het blijven op een gezond gewicht, een fitter lichaam en een goede conditie. Houdt vijf dagen in de week een half uur per dag bewegen aan en kies een sport die je leuk vindt. Sporten en bewegen zorgen ook voor een gezonde en blije geest.

Vergeet niet te genieten!

Geniet van spelen met de kinderen, voetballen, touwtje springen, verstoppertje, maak een fijne wandeling met de hond, gooi een balletje of een stok, heerlijk lekker buiten! Want in de buitenlucht zijn en lekker bewegen doet je lichaam goed en helpt bij de juiste balans. Frisse buitenlucht inademen helpt namelijk bij het afvoeren van de afvalstoffen in je lichaam. Daarbij stimuleert bijvoorbeeld dagelijks buiten een flinke wandeling maken of een stuk fietsen je bloedsomloop. Dat is fijn, want het zorgt dat de stresshormonen worden afgevoerd.

En niet onbelangrijk: span je je dagelijks een half uur matig tot intensief in? Dan ga je je gelukkiger voelen en daardoor lekker in je vel zitten, dankzij de endorfines die je lichaam aanmaakt. Dus, trek je schoenen en jas aan en zoek de buitenlucht op en kom in balans!