Ervaringen van anderen

Op deze pagina bieden we een kijkje in de keuken door je de ervaringen van onze clienten te laten lezen. Wat was hun verhaal. Hoe hebben ze de behandelingen bij Quadrivas Eindhoven ervaren. En wat heeft de behandeling gedaan voor hun klachten. We willen jou op deze wijze een zo goed mogelijk beeld geven van wat we doen bij Quadrivas Eindhoven.

Meer weten over Quadrivas?

Word je van het kastje naar de muur gestuurd? Weet je huisarts geen raad met je klachten. Of heb je al vanalles geprobeerd zonder resultaat? Informeer dan eens naar Quadrivas Therapie:

Mijn benen “doen het weer”!

Als je al jaren van alles hebt geprobeerd om “onder de gordel” af te vallen omdat het wel een paar kledingmaten scheelt met je bovenlichaam en het steeds opnieuw een grotere teleurstelling wordt, komt er een tijd dat je het opgeeft, je “er mee moet leren leven”. Tenminste dat denk je want tòch sluimert er steeds de hoop dat … stèl dat die nieuwe methode nu eens wel helpt …

Alleen al het aantrekken van knellende, pijnlijke en broeierige steunkousen terwijl anderen op leuke slippertjes lopen. Hoe je je van de ene oedeem therapeut naar de andere afmattende sportclub sleept, terwijl je benen al zo zwaar, pijnlijk en moe zijn dat je het  s‘nachts en de volgende dag moet bezuren, je niet kunnen slapen en de volgende dag niet kunnen lopen. Tot zelfs liposuctie toe, (hetgeen ik iedereen afraad, er wordt nòg meer kapotgemaakt) en ook hier weer de teleurstelling dat het niet helpt, want je bent niet “gewoon te dik”

Maar ook die afkeurende blik van een “maatje 38” die jou kritisch bekijkt vanaf je “bloezende” enkels via jouw rare knieën naar de man die naast je loopt, voor wie het “ook maar behelpen” moet zijn … Naast de fysieke pijn is de emotionele pijn minstens zo erg en dat heeft niets met leeftijd te maken, jong of ouder, geen enkele vrouw wil zich onzeker of lelijk voelen.

Hoe raar het ook klinkt, juist het feit dat Rachel zelf ook lipodeempatient is gaf mij het vertrouwen dat ze precies wist wat ik bedoelde en dat ze er uit ervaring over mee kan praten is een grote plus.

Haar behandelingen zijn doeltreffend en tegelijkertijd empatisch en vol humor, wat het tevens luchtig maakt zodat het ook leuk is om naar de afspraken te gaan. Rachel heeft mij behalve vakkundig behandeld ook gemotiveerd en ondersteund tijdens het pittige proces met als fantastisch resultaat dat “mijn benen het weer doen” …

“ik doe weer mee …”

Een dagje slenteren bij Ikea? Geen probleem! Zelfs weer eens van 11.00 tot 23.00 uur carnaval vieren, hetgeen jaren lang niet mogelijk was, was de bevestiging dat er echt iets veranderd is in mijn systeem, het zelfgenezend vermogen is in gang gezet en ik kan weer vakantieplannen maken, ik doe weer mee.

Deze speciale aanpak van Rachel gun ik iedere lipoedeem patiënt.

Anne B.

Gaat die korte broek er dan toch komen?

Ja, ook ik bleef zoeken naar oplossingen voor mijn lipoedeem. Al sinds mijn jeugd zijn mijn benen anders van vorm, maar pas vanaf mijn 40e weet ik dat ik lipoedeem heb. Inmiddels ben ik 50 jaar en heb al van alles geprobeerd; steunkousen, sporten, liposculptuur, body sculpture, aanpassing voeding…

Echter dit alles heeft niet of soms alleen korte tijd geleid tot vermindering van de pijnklachten in mijn benen. En dan nog maar niet te spreken over het cosmetische aspect en het vinden van kleding waarin die afwijkende vormen niet geaccentueerd worden.

Per toeval kwam ik de quadrivas therapie tegen, een wachtlijst … maar gelukkig begon Rachel in december 2017 als Quadrivas therapeut en was ik 1 van haar eerste klanten. Het sprak mij aan vanwege het feit dat de oorzaak aangepakt wordt, en dat wordt het letterlijk inderdaad.

Oh, wat doet het soms pijn zo’n behandeling, maar de afwisseling met ontspannende massage tussen de stevige handgrepen door maakt dat ik er iedere keer weer naar uitkijk. Ik voel me erg op mijn gemak bij Rachel, ze weet wat je ervaart tijdens de behandeling omdat ze spreekt uit ervaring. Wanneer ik dit schrijf ben ik een jaar wekelijks behandeld. De pijnen zijn al aanzienlijk minder, ik voel dat er weer “leven” in mijn benen zit, mijn huid is veel soepeler en heel langzaam zie ik weer vorm terugkomen in mijn benen. Eerlijk gezegd had ik gehoopt al meer resultaat te zien maar ik hou vol.

In het nieuwe jaar bouwen we af naar steeds minder behandelingen, enerzijds fijn maar ik zal Rachel toch ook wel missen. Ik hoop in de zomer van 2019 mijn garderobe aan te vullen met een korte broek…die ik dan ook aan ga doen zonder gêne. Al met al is het een hele investering in mijn gezondheid, maar ik ben er van overtuigd dat ik hier de rest van mijn leven van zal profiteren.

Trace